Hur funkar det med CSN för språkkurser utomlands?


Hur funkar det med CSN för språkkurser utomlands?

Om du är svensk medborgare och drömmer om att lära dig ett nytt språk utomlands, har du möjlighet att ansöka om studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden (CSN) när du väljer att studera på Camino Barcelona. Vi på Camino Barcelona erbjuder spännande språkkurser som klassificeras som studier på gymnasial nivå, vilket gör att du kan dra nytta av CSN-stöd från och med den 1 juli det år du fyller 20 år.

Våra kurser är utformade för att ge dig en autentisk språkupplevelse samtidigt som du uppfyller CSN:s krav för studiemedel. Det bästa är att veckorna du tillbringar med oss inte kommer att påverka din kvot av veckor med studiemedel för framtida universitetsstudier, så du kan vara trygg med ditt val av språkutbildning hos oss.Vad måste kursen uppfylla?

Vi är medvetna om att noggrann planering är avgörande för studier utomlands, och vår roll är att ge dig fullt stöd genom hela processen. För att uppfylla CSN:s exakta krav och ge dig möjligheten att söka studiemedel erbjuder Camino Barcelona ett omfattande utbud av kurser som passar både halvtids- och heltidsstudier. För att vara kvalificerad för CSN-stöd måste språkkursen uppfylla vissa exakta kriterier. För det första måste studierna bedrivas på minst halvtid, vilket motsvarar 50 procent av en heltidsstudiebelastning. Detta engagemang bör vara över en kontinuerlig period om minst tre veckor. Hos Camino Barcelona strävar vi efter att erbjuda mångsidiga alternativ som gör att du kan anpassa dina språkstudier efter dina egna behov och mål, skapa en studieplan som uppfyller CSN:s kriterier och samtidigt passar din individuella studieplan.Vad består lånet av?

CSN-stödet för våra språkkurser utomlands består av två huvudsakliga delar – en bidragsdel och en lånedel. Bidragsdelen representerar det belopp du erhåller och som inte behöver återbetalas. Denna del är till för att underlätta de ekonomiska aspekterna av dina studier. Lånedelen utgör den del som du åtar dig att återbetala över en viss period efter avslutade studier. Detta ger dig flexibilitet i finansieringen av dina språkstudier och möjlighet att anpassa din ekonomiska situation efter dina behov.

CSN-stödet för språkkurser utomlands består av två huvudsakliga delar – en bidragsdel och en lånedel. För en period på 4 veckor, baserat på priser för 2024, ser fördelningen ut så här:

  • Bidrag: 3 988 kr
  • Lån: 9 168 kr
  • Merkostnadslån: 2 864 kr

  • Totalt CSN-stöd: 16 020 kr    Hur lång tid tar det?

    Vi är medvetna om att noggrann planering är avgörande för studier utomlands, och vår roll är att ge dig fullt stöd genom hela processen. När du har bestämt dig för ditt startdatum, antal veckor och vilken kurs du vill läsa, kommer vårt dedikerade team på Camino Barcelona att hjälpa dig med din CSN-ansökan. Det tar vanligtvis ca 2-3 veckor från att du skickar in din ansökan tills allt är klart.

    Vi ser fram emot att välkomna dig till Camino Barcelona och hjälpa dig att göra dina språkdrömmar till verklighet!